mother and child
Psihologia pentru toți

Întrebări deschise pentru copii – materiale gratuite

Din categoria ce mai facem cu copiii, vin către voi cu următoarea idee de discuție: întrebări deschise. Acestea nu numai ca invita copiii la a-și expune gândurile cu subiect și predicat, nu doar prin deja celebrele răspunsuri ”da”, ”nu”, ”bine”, dar pot da startul unei conversații interesante cu micuțul tău ce începe deja să își contureze o personalitate și un set propriu de valori.

Este o invitație la a ne cunoaște mai bine, a împărtăși valorile familiei cât și experiența de viață.

Întrebări deschise ce pot fi printate și împachetate individal într-un vas mic, de unde să extrageți pe rând câte o hârtie, apoi să răspundeți și să discutați ideile fiecăruia, pot fi scrise pe bețișoare de înghețată și folosite ca început de discuție în timpul mesei, sau într-o seară relaxantă în familie. Puteți vorbi pe drum, la duș sau în orice moment considerați că puiul de om ar fi dispus sa poarte o conversație serioasă cu dumneavoastră.

Înarmați-vă cu răbdare, pentru că începutul poate fi mai dificil, iar unele răspunsuri pot fi de-a dreptul surprinzătoare!

Vă încurajez să lăsați în comentarii cele mai neașteptate răspunsuri ale copilașilor voștri!

Psihopedagog și Consilier pentru Dezvoltare Personală Claudia Bătrânu

Psihopedagog și Profesor in Invatamantul primar si Prescolar cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii, Consilier pentru dezvoltare personală. Cred cu tărie că pasiunea pentru învățare începe încă din primii ani de viață și este datoria noastră, ca părinți și profesori, să ne inspirăm copiii să cerceteze, să întrebe și să exploreze fără încetare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *