Educația ca o Joacă

De ce să privim educația ca o joacă?

Am ales să privesc educația copiilor în acest mod deoarece am conștientizat că oricât de mult ne-am strădui, ca părinți sau profesori, să ne educăm copiii într-un mod ales de noi, să îi strunim în direcția potrivită, tot efortul nostru va fi sortit eșecului dacă nu ne oprim, pentru câteva secunde, pentru a studia copilul din fața noastră și a observa modul în care el preferă să asimileze informațiile.

Dacă vă veți opri pentru numai 5 minute din tumultul vieții cotidiene, din încercarea neîncetată de a-i oferi copilului toate informațiile necesare pentru a-l transforma într-un adult de succes, și îl veți asculta cu adevărat, veți descoperi cum jocul și numai jocul este unealta ce îi va modela mintea, îl va învăța regulile societății și va garanta asimilarea cunoștințelor.

Acest proiect a pornit din dorința de a împărtăși cunoștințele acumulate în anii de activitate cu copiii, pentru a ușura munca uneori titanică a părinților și profesorilor la început de drum, pentru a descoperi noi moduri de lucru cu cei mici.

Nu ne putem imagina copilăria fără râsetele si jocurile sale. Sufletul şi inteligenţa devin mari prin joc. Despre un copil nu se poate spune că el creşte si atât; trebuie să spunem că el se dezvoltă prin joc.

Jean Chateau

sursă foto: Shutterstock.com

Psihopedagog și Consilier pentru Dezvoltare Personală Claudia Bătrânu

Psihopedagog și Profesor in Invatamantul primar si Prescolar cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii, Consilier pentru dezvoltare personală. Cred cu tărie că pasiunea pentru învățare începe încă din primii ani de viață și este datoria noastră, ca părinți și profesori, să ne inspirăm copiii să cerceteze, să întrebe și să exploreze fără încetare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *