toddler in yellow top and hat holding fruit
Educația ca o Joacă Idei de activități

Alimentație sănătoasă – set de activități creative și recreative

Ca părinte una dintre cele mai mari griji este cea a alimentației copilului. Îți dorești să îi poți oferi o alimentație sănătoasă cu orice preț, faci eforturi considerabile în direcția asta dar, de cele mai multe ori, micuțul întâmpină încercările tale cu opoziție.

Este foarte important să știi încă de la începutul diversificării că drumul către obiceiurile alimentare sănătoase nu este unul neapărat ușor, dar nici nu este imposibil, așadar nu te descuraja!

Discuțiile despre sănătate și o bună nutriție pot avea loc și în afara zonei de masă, în momente dedicate jocului, prin povești și activități creative.

Copilul tău poate se poate împrieteni cu alimentele și prin joculețe gândite astfel încât să îl ajute în toate ariile de dezvoltare, fără a percepe aceste informații ca fiind stresante sau plicticoase.

Pentru a susține părinții în aceste momente am creat un set de activități cu tema ”Alimentație Sănătoasă”.

Acest set vă va ajuta să discutați cu puiul dumneavoastră despre beneficiile consumului de fructe și legume proaspete, despre cum fiecare aliment are rolul său în susținerea unui organism sănătos și despre cum putem, în fiecare zi, să ne asigurăm că îi oferim corpului nostru o cantitate potrivită de nutrienți, toate acestea prin jocuri potrivite vârstei.

Setul conține:

  • Scurtă introducere a temei;
  • 15 activități diverse, atent selecționate pentru această temă (lucru manual, decupaj, colorare, lipire, trasare, înșiretare, potrivire);
  • Instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea cu succes a fiecărei activități;
  • Toate materialele necesare activităților propuse: creioane colorate, lipici, carioca, fișe laminate sau simple, jocuri (atenție! acest set nu conține foarfeca);
  • Carte de colorat sau carduri educative cadou.

Cu ajutorul acestui set, micuții se vor împrieteni nu numai cu beneficele fructe și legume, dar vor deprinde și abilități de motricitate fină și grosieră, vor exersa număratul cât și potrivirea semnului grafic cu cantitatea ilustrată.

Pentru mai multe detalii legate de Setul Alimentație sănătoasă vă așteptăm cu drag pe pagina de Facebook Educația ca o Joacă!

Psihopedagog și Consilier pentru Dezvoltare Personală Claudia Bătrânu

Psihopedagog și Profesor in Invatamantul primar si Prescolar cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii, Consilier pentru dezvoltare personală. Cred cu tărie că pasiunea pentru învățare începe încă din primii ani de viață și este datoria noastră, ca părinți și profesori, să ne inspirăm copiii să cerceteze, să întrebe și să exploreze fără încetare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *