
Fondată în Danemarca în anul 1932, Compania LEGO se ghidează după deviza ”Only the best is good enough”. Ole Kirk Kristiansen a pornit de la ideea de cuburi ce se contectează în diferite moduri ce țin numai și numai de imaginația fiecăruia. Scopul acestora a fost de a încuraja creativitatea copiilor și de a le permite să își construiască singuri jucăriile dorite.
Optzeci și cinci de ani și sute de inovații mai târziu, aceste cuburi continuă să îi fascineze pe atât pe micuți cât și pe oărinții lor, prin zeci de idei de utilizare a celebrelor piese.
LEGO este foarte benefic pentru dezvoltarea copiilor noștri, deoarece încurajează creativitatea, lucrul în echipă, antrenează motricitatea fină, dezvoltă abilitatea de rezolvare a problemelor și gândirea matematică.
Mai mult, îmbunătățește abilitățile de comunicare, dezvoltă perseverența, crește încrederea în sine și dezvoltă gândirea laterală, alături de abilitățile de planificare în avans.
Ca un plus adăugat beneficiilor deja existente, jocul poate fi folosit și ca material didactic, la clasă sau acasă. Multitudinea de piese colorate, de diferite forme, ne permit să le utilizăm în diferite activități de învățare și ușurează predarea culorilor, formelor, cifrelor și literelor deopotrivă.
Mai jos puteți explora o listă scurtă de activități pentru preșcolari, ce nu necesită pregătire în avans.
Activități haioase de învățare cu piese LEGO



3. Simetria formelor geometrice



Cea mai bună parte a activiăților bazate pe LEGO este faptul că jocul poate fi schimbat încontinuu. Oricând apare un nou interes sau îți dorești să modifici obiectivul de învățare, nu este nevoie să achiziționezi noi materiale ci le poți refolosi pe cele deja avute!
Să aveți spor la distracție!